Wednesday, 29 November 2017

Scoliosis VS Premium Beautiful Corset


SCOLIOSIS VS PREMIUM BEAUTIFUL


Assalamualaikum..

Hari ni Miss Lien nak educate sikit teman - teman pembaca blog tentang SCOLIOSIS.




APA ITU SCOLIOSIS

TEPAT ! Memang tulang belakang kita bengkokkan ? 
Ye memang betul. Tapi yang ini bengkok sama ada ke kanan atau ke kiri dalam bentuk C ataupun S.

Rata - rata yang kene Scoliosis adalah remaja perempuan dari umur 7 tahun ke atas. Kes Scoliosis ni majoritinya adalah Idiopathic ( tak tahu sebab ) dan kebiasaannya perempuan yang selalu dapat Scoliosis ni.

GIRLS PLEASE ALERT !!!






Apa - apa pun Scoliosis ni bukanlah sejenis penyakit.


TANDA - TANDA SCOLIOSIS


1. Jarak antara tangan dengan trunk tak sama.

2. Kepala tak centre dengan badan.

3. Bahu tinggi sebelah

4. Badan sebelah belakang macam ada bonggol sikit.

5. Tulang belakang yang membengkok nampak dengan jelas.

6. Pinggang tinggi sebelah

7. Bentuk badan nampak tidak normal.



PUNCA - PUNCA TERJADINYA SCOLIOSIS

1. Tidak diketahui ( Idiopathic )

2. Masalah dengan saraf otot ( neuromuscular )

3. Ketumbuhan ( tumour )

4. Infection ( tuberculosis )

5. Keturunan

6. Cerebral palsy

7. Jatuh kemalangan ( traumatic )

8. Hormon tidak stabil

9. Gangguan proses bahan kimia

10. Faktor mekanikal



KENAPA PERLU RISAU




Semakin hari , tulang akan membengkok.. Bila tulang belakang membengkok melebihi 50 darjah, akan menyebabkan tulang rusuk anda berubah bentuk dan menghimpit paru - paru. Itu akan menyebabkan anda sukar untuk bernafas dan kemungkinan juga akan menyebabkan masalha dengan jantung anda serta berasa lenguh - lenguh di bahagian belakang badan.

Jadi jika rasa tanda - tanda tu ada, cepat - cepat pergi buat pemeriksaan ok.





TREATMENT

Bagi yang kena  Scoliosis ni, perlukan pemakaian Spine Bracing Section yang sangat sakit kerana bracing tu keras dan akan menyebabkan rasa lenguh sebab dok tegak jer cam robot. Ini kerana untuk mengelakkan dari di bedah serta dimasukkan besi pada tulang belakang.



( Scaryyyy tak.. )




( Ini la rupa pemakaian Spine Bracing Section tu )





( Antara rupa Spine Bracing Section )



Selain daripada itu kos untuk satu bracing ini menelan belanja yang agak besar juga. Ia mungkin tidak membebankan kepada keluarga yang berada tetapi bagi golongan sederhana harus berfikir beribu kali.




Dengan hanya menukar pakaian dalam tanpa perlu berbelanja besar untuk menempah alat penyokong tulang belakang lagi, ianya dapat membantu pesakit scoliosis untuk meneruskan hidup seperti orang biasa.


‘MACAM MANA PREMIUM BEAUTIFUL CORSET DAPAT MEMBANTU MEYOKONG TULANG BELAKANG PESAKIT SCOLIOSIS?’


Premium Beautiful Corset ini telah mendapat pengiktirafan oleh Persatuan Pakar Tulang Belakang dari Amerika, Canada dan Cuebec yang mana memang terbukti keberkesanannya dalam merawat dan memperbaiki postur badan si pemakai.



Premium Beautiful Corset ni terbahagi kepada 3 bahagian yang penting,

1. Long Bra (LB),
2. Waist Nipper (WN)
3. Long Girdle (LG)

Setiap bahagian mempunyai kepentingan yang tersendiri, kalau perempuan wajib pakai 3 set ni sekurang-kurangnya 8 jam sehari untuk mendapat kesan yang optimum, kalau lelaki pula boleh memakai waist nipper.

Part yang paling penting untuk pesakit scoliosis adalah waist nipper, sebab apa?



1. Mempunyai 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.

2. Reka bentuk ergonomi yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.

3. Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.

4. Reka bentuknya yang fleksible dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang.

5. Terdapat 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
Ramai penderita scoliosis yang telah memilih Premium Beautiful Corset untuk tampil lebih sihat dan tidak meyakitkan.




Kesimpulannya, sekiranya anda mempunyai ahli keluarga atau rakan yang mengalami skoliosis, nasihatkan mereka supaya segera ke hospital untuk pemeriksaan dan rawatan lanjut. Lebih awal ia dikesan, maka lebih besar kemungkinan rawatan pembedahan dapat dielakkan.




TESTIMONI



Testimoni fresh dari oven di mana penggunanya adalah di kalangan team kami iaitu Top leaders Circle. Pada asalnya cuma untuk hilangkan sakit belakang. Rupanya sakit belakang yang beliau rasa tu adalah sebab beliau ada Scoliosis. Langsung tak sedar!!!




Alhamdulillah sedar awal di mana masih diperingkat permulaan. Disamping proses fisioterapi, beliau mengamalkan pemakaian Premium Beautiful Corset secara Konsisten. InsyaAllah dapat betulkan semula tulang belakang yang bengkok disamping menyokongnya.


Dapatkan Premium Beautiful Corset
 anda sekarang. 


Hubungi Miss Lien untuk ukuran yang
 tepat dan juga cara pakai yang betul.

Let me measure you ! 



Your Premium Beautiful Expert Malaysia

Miss Lien
011-10400585
#PremiumBeautifulShahAlam



#PremiumBeautifulMurah
#PremiumBeautifulPromo
#PremiumBeautifulInternational
#RawatanSlipDisc
#RawatanSkoliosis
#RawatanAlternatif
#PremiumBeautifulseluruhmalaysia
#PBExpert
#PremiumBeautifulExpertShahAlamKlang
#PBlelongShahAlam
#PBMurahCyberjaya
#PremiumBeautifulMurahKualaLumpur
#PremiumBeautifulCorsetPutrajaya
#HargaPromosiPremiumBeautifulShahAlam
#PremiumBeautifulMalaysia

www.mazlinshohimi.blogspot.com


Untuk Keterangan Lanjut Hubungi Hotline/ Whatsapp 011-1040 0585

No comments:

Post a Comment

Min Cha Tea Tarik Bagus Untuk Yang Nak Kurus

Min Cha Tea Tarik Bagus Untuk Yang Nak Kurus Teh pra campur dengan garam buluh. Fazura kata "Saya tak boleh tinggalkan Min...

 
Copyright © 2017 Mazlin Shomimi. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.