Thursday, 1 February 2018

Penyakit VS Premium Beautiful

SLIP DISC VS PREMIUM BEAUTIFUL CORSET


Assalamualaikum…


Hi uolssss… Hari ni Miss Lien nak share bagaimana 

Premium Beautiful Korset membantu legakan 

masalah sakit belakang & sakit pinggang atau lebih 

dikenali sebagai slip disc.



Ramai tak yang sedang sakit belakang & sakit 

pinggang waktu baca post Miss Lien ni? Rasa 

lenguh-lenguh dan sengal-sengal je pada bahagian 

pinggang? Atau mungkin bukan uols tapi saudara-

mara, kawan-kawan atau jiran tetangga uols yang 

sedang deritai sakit belakang & sakit pinggang ni? 

mungkin uols boleh panjangkan kebaikan yang 

Miss Lien share ni okey😊



Rasa sakit ni kita selalu rasa bila waktu malam 

especially waktu nak tidur tu. Best kan dapat 

luruskan badan. Masa tu la baru terasa sengal-

sengal sakit belakang tu yer. Macam mana Miss Lien 

tahu? Sebab Miss Lien pun rasa yang 

sama sebelum pakai Premium Beautiful Korset ni.



Alhamdulillah sekarang ni kalau Miss Lien terpaksa

 drive jauh dan duduk dalam masa yang lama, 

memang Miss Lien dah tak rasa sengal-sengal badan

 dah. Sebab apa? Sebab Premium Beautiful Korset ni

 selain melegakan masalah sakit belakang, Premium

 Beautiful Korset juga sebenarnya bertindak sebagai

 pemegang badan supaya uols dapat duduk dengan

 postur yang betul.



Sebelum kita pergi lebih mendalam bagaimana

 Premium Beautiful Korset ni boleh bantu legakan

 masalah sakit belakang & sakit pinggang, jom kita

 study sikit apa itu sakit belakang dan

 punca-puncanya.

⇓      ⇓       ⇓

Tulang Belakang yang menyokong badan kita 

mempunyai 33 tulang vertebrata berasingan yang

 dipisahkan oleh pelapik kartilej bolehsuai yang

 dipanggil ‘disc’ atau piring. Ia dikelilingi dan disulami

 dengan ligamen, otot dan saraf. Sakit belakang

 terjadi apabila tulang belakang tersebut

 ‘teralih’ atau ‘menggelongsor’ dari kedudukan

 asal disebabkan gel antara tulang yang

 berfungsi untuk menyerap hentakan telah

 bocor dan seterusnya mengakibatkan tulang

 menekan saraf yang mengawal anggota badan

 seperti kaki, tangan dan leher. Sakit belakang

 juga berkait rapat dengan sakit pinggang.





Antara yang paling berisiko untuk alami masalah

 sakit tulang belakang dan sakit pinggang ialah:-


♦ Pemakai kasut tumit tinggi


♦ Wanita mengandung


♦ Aktif aktiviti sukan lasak


♦ Berat badan berlebihan


♦ Yang selalu travel jauh (driving)


♦ Kerja pejabat


♦ Orang yang tak suka bersenam



Bagaimana sakit belakang terjadi?



Miss Lien pernah baca tentang sakit belakang ni ada

 bermacam punca. Salah satunya ialah postur yang

 salah ketika kita berdiri, duduk, baring semasa buat

 aktiviti harian. Bila hari-hari buat aktiviti yang sama

 dengan postur badan yang sama,  akan

 menyebabkan stress pada tulang belakang. Tu yang

 terjadi lenguh-lenguh dan sakit-sakit. Badan kita ni

 penat nak tampung tau.



Sakit belakang juga boleh terjadi bila berlaku

 pergerakan yang salah atau secara tiba-tiba. Terlalu

 banyak tekanan, bebanan apabila membawa atau

 mengangkat barang berat, atau posisi badan yang

 lemah atau kemalangan. Walaupun biasanya 

masalah ni tidak serius dan boleh diatasi dengan

 mudah namun kadang kala ianya boleh disebabkan

 oleh penyakit atau kecederaan yang terjadi pada

 tulang belakang, atau bagi sesetengah kes yang

 jarang berlaku iaitu penyakit pelvik dan abdoman

 seperti batu karang dan jangkitan.





Okey. Let’s go in detail! 5 Punca yang boleh 

menyebabkan sakit belakang iaitu:-



1) Masalah Pergerakan


Masalah pergerakan @ masalah mekanikal badan

 boleh dikesan sekiranya uols merasakan kesakitan

 apabila melakukan pergerakan yang melibatkan

 tulang belakang. Pergerakan tersebut boleh 

merangkumi semasa uols berbongkok, mengangkat

 barang yang berat dan sebagainya. Kebiasaannya

 masalah ini berlaku disebabkan tulang belakang uols

 sudah haus atau sudah tua. Apabila ini berlaku,

 cakera (disc) yang menyambung tulang-tulang

 belakang akan hilang keberkesanan dan hilang 

flexibility. Hal ini membawa kepada masalah 

sakit belakang sekiranya uols melakukan pergerakan 

yang berat dan kuat.


2) Kecederaan


Kecederaan tulang belakang seperti terseliuh dan

 tulang patah boleh menyebabkan sakit belakang

 samada bersifat sementara atau kronik. Terseliuh

 boleh berlaku sekiranya ligamen berpusing atau

 mengangkat secara tidak wajar. Vertebrae yang

 patah sering berlaku akibat osteoporosis, satu

 keadaan yang menyebabkan lemah tulang poro

s. Kurang biasa, sakit belakang boleh disebabkan

 oleh kecederaan yang lebih teruk akibat daripada

 kemalangan dan jatuh.



3) Penyakit


Terdapat banyak masalah medikal boleh

 menyebabkan atau menyumbang kepada masalah

 sakit belakang. Ini termasuklah:-


a) Scoliosis- Ini menyebabkan lengkungan pada

 tulang belakang, biasanya mengakibatkan rasa sakit

 belakang yang berpanjang sehingga tua. Read more

 on http://mazlinshohimi.com.my/scoliosis-vs-premium-beautiful-corset/



b) Spondylolisthesis- Ini merangkumi pelbagai jenis

 arthritis (Termasuklah Osteoarthritis, rheumatoid 

arthritis & ankylosing spondylitis)


c) Spinal stenosis – Ini berlaku kerana tulang

 belakang yang membengkok dan memberikan

 tekanan pada tulang belakang dan urat.


d) Endometriosis – Satu kondisi di mana

 pembentukan tisu uterine yang berlaku di luar 

uterus.


e) Fibromyalgia- Keletihan, Kelemahan dan kesakitan

 pada otot badan.


f) Semasa dan selepas seseorang wanita itu 

mengandung




g) Pengidap batu karang @ mengalami jangkitan 

semasa menghidapinya.

Masalah vertebrata selalunya berlaku kerana pesakit

 mempunyai osteoporosis ( keadaan yang

 menyebabkan tulang lemah dan rapuh). Walaupun

 osteoporosis tidak menyebabkan kesakitan, ia boleh

 memberikan kerapuhan yang teruk kepada tulang

  belakang. Namun, sakit belakang jarang disebabkan

 oleh jatuh dari tempat yang tinggi atau kecederaan

 dari kemalangan.



4) Jangkitan dan barah


Walaupun punca ini bukanlah penyebab utama

 kepada masalah sakit belakang, namun jangkitan

 boleh menyebabkan rasa sakit jika melibatkan

 vertebrae, osteomyelitis ataupun apabila melibatkan

 disc di antara vertebrae (discitis).


Barah juga di anggap jarang menyebabkan sakit

 belakang. Hal ini kerana barah jarang bermula dari 

belakang badan. Selalunya ia bermula dengan organ

 – organ dalaman. Sekiranya berlaku barah pada

 tulang belakang, ia mungkin disebabkan barah yang

 bermula dari bahagian badan yang lain.



5) Tekanan Diri (stress)



Walaupun sakit belakang seringkali dikaitkan dengan

 masalah fizikal, perlu diingatkan juga bahawa emosi

 dan tekanan jiwa boleh mengakibatkan sakit

 belakang dan menentukan berapa lama ia akan

 bertahan. Tekanan diri boleh memberikan kesan

 yang negatif kepada badan, termasuklah

 menyebabkan otot belakang menjadi tegang dan

 menyakitkan. Sekiranya tekanan diri anda tidak

 diatasi dengan betul, ia boleh berlarutan. Selain itu

, insomnia atau kurang tidur juga boleh

 mengakibatkan sakit belakang.




Ni salah satu survey yang telah dibuat oleh American

 Osteopathic Association, yang mana kawasan paling

 biasa berlakunya sakit belakang adalah area low

 back atau bahagian belakang badan ke pinggang. 

Stress level adalah paling tinggi di kawasan ini. 


So, we have to do something to avoid this.

Bayangkan if Miss Lien kerja 8-5pm duduk je

 mengadap laptop or pc… Confirm lenguh tau. If Miss

 Lien kerja cam tu je sampai pencen? Oh myyyyy! 

cannotttt!!! If Miss Lien tak usaha untuk betulkan

 postur badan, mungkin bongkok tiga sebelum

 waktunya! OH tidakkkk!! Sebab ade one of my

 friend punya friend yang bekerja bahagian finance di 

salah sebuah Property Investment Company dulu,

 kena SLIPPED DISC tau! Asalnya hanya sakit

 belakang yang biase jer!! Allahu.. kesian dengar 😭






Ni antara perbezaaan good posture dan bad posture.

 Dan macam mana bad posture boleh buat sampai

 tahap kita tak berkeyakinan dengan diri kita. Selain

 itu of course in term of kesihatan dan komunikasi

 jugak jadi bertambah teruk. 😧



Backpain often caused by extended hours of poor

 posture.  So, Macam mana kita nak tahu postur 

badan kita ni betul ke tak? Jom kaji sikit posture

 yang betul dalam tindakan harian kita.. rasa-rasa

 tulang belakang kita berada dalam keadaan yang

 sihat tak.😅





Rawatan Alternatif Legakan Sakit Belakang.


Ada banyak kaedah rawatan untuk mengurangkan

 masalah sakit belakang yang membelenggu uols.

 Kaedah ini terbahagi kepada dua iaitu dengan

 bantuan pakar hospital atau uols boleh amalkan

 simple method ni di rumah. Jika di hospital,

 kebiasaannya doktor akan sarankan pesakit untuk

 jalani beberapa rawatan antaranya:-


1) Fisioterapi




Terapi ni akan dilakukan melalui latihan renang di dalam kolam renang. Rawatan ini memang tidak memerlukan kos yang banyak tetapi memerlukan masa yang lebih untuk jalani rawatan yang berterusan.



2) Suntikan




Suntikan seperti steroid akan disarankan oleh doktor

 untuk mengelakkan dari sakit belakang ulang

 kembali atau tulang belakang makin membengkak

 tetapi melalui suntikan ini akan memberi kesan

 sampingan kepada anggota badan yang lain seperti

 tumbesaran fizikal akan terbantut. Contohnya paha

 akan kelihatan kecil/ besar sebelah.




3) Pembedahan



Kaedah ini semestinya cadangan yang akan

 disarankan oleh doktor tetapi ramai yang kurang

 memilih kaedah ini kerana ia akan meninggalkan

 kesan sampingan selain menelan belanja yang tinggi

 sehingga puluhan ribu.



Jika dirumah, rawatan alternatif yang boleh uols cuba

 bagi legakan masalah sakit belakang yang uols

 hadapi tu ialah dengan:-



1) Terapi mandi ais




2) Duduk dan make sure uols sentiasa jaga postur

 badan betul. Contohnya bila uols duduk di kerusi tu,

 make sure duduk dalam keadaan 90 darjah yer

. Jangan duduk dalam keadaan45 darjah sebab tak

 elok untuk tulang belakang bagi jangka masa 

panjang.


3) Kurangkan berbaring


4) Exercise yang boleh membantu melegakan sakit

 belakang. Yoga dan senaman pilates sangat

 digalakkan!




5) Pakai Premium Beautiful Korset. Ni solution yang

 paling senang dan Alhamdulillah dah bantu ramai

 kaun wanita luar sana untuk legakan masalah sakit

 belakang. InsyaAllah salah satu usaha yang kita

 boleh iktiarkan yang mana ia berupaya membantu

 kita secara natural untuk posture badan yang betul.



Rujuk gambar di bawah.. Kalau uols kenal tu la 

blogger terkenal Dr. Fatin Liyana yang memakai

 Premium Beautiful Korset untuk sokong postur

 badan






Bagaimana Premium Beautiful Corset boleh Legakan Masalah Sakit Belakang.


Premium Beautiful Corset telah

 mendapat pengiktirafan daripada American

 Chiropractic Association atau dalam bahasanya 

adalah Persatuan Tulang belakang Amerika Syarikat.

 Selain itu, Canada dan Quebec juga memberikan 

pengiktirafan yang sama di mana mengiktirafkan

 bahawa Premium Beautiful Corset sebagai alat 

sokongan kepada tulang belakang tapi dalam bentuk

 pakaian dalam wanita.





Chiropractic juga bermaksud perubatan untuk sendi-

sendi badan yang telah beralih@ teralih

 (misalignment), terutamanya pada bahagian 

tulang belakang(spiral), yang mana boleh

 menyebabkan punca masalah kesihatan baik melalui

 masalah saraf, otot atau organ badan. Memang 

doctor pun recommanded tau Premium Beautiful 

corset ni. tak percaya? Tengok testimoni ni.. even 

Carpal Tunnel Syndrome pun doctor suggest pakai 

Premium Beautiful Corset ni.




Dengan hanya tukar pakaian dalam kepada Premium

 Beautiful Corset je dah solve problem? Mudah je

 bunyi nyer kannnn… Kalau uols nak tau, Premium

 Beautiful Corset terdiri dari 3 bahagian yang mana

 ketiga-tiganya saling membantu dalam menyokong

 tulang belakang si pemakai. Kecuali lelaki lah… 

memang tak leh pakai satu set. hanya 1 part je boleh

 pakai.. hehehe.. kang pakai 1 set lain jadinya 

plak..:)



So, 3 bahagian Premium Beautiful itu ialah Long Bra,

 Waist Nipper dan Long Girdle yang mana bila pakai

 Premium Beautiful ni uols akan berasa selesa

 dengan postur badan yang betul ni.



Long Bra direka cipta dengan tali yang lebar bagi

 menampung badan atas termasuk payudara yang

 sebelum ni boleh mengakibatkan rasa sakit pada

 tulang belakang dan belikat anda. Ia juga membantu

 dalam melancarkan pengaliran darah.



Waist Nipper pula mempunyai 7 tetulang 

berteknologi tinggi yang membantu memperbetulkan

 postur badan kita, menegakkan badan  dan

 seterusnya dapat mengurangkan masalah tulang 

belakang seperti sakit pinggang, bongkok dan slip

 disc. Suntikan Far InfraRed (FIR) yang banyak

 dalam bebenang bengkung juga melancarkan

 pengaliran darah ke seluruh badan. Bagi kaum 

lelaki, uols digalakkan untuk pakai Premium Beautiful

 di bahagian ini.😁



Long Girdle berfungsi membentukan postur 

punggung si pemakai agak lebih tegap dan cantik.

 Membentuk postur pinggul lebih kemas, tidak 

menggelebeh, lebar, peha mengecil dan menjadikan

 tubuh badan lebih tegap dalam posture yang betul

 dan stabil.




Bila pakai Premium Beautiful Corset ni, memang

 postur badan kita terjaga dan ianya membantu

 mengurangkan rasa sakit badan dan sakit belakang.

 So, just imagine kalau uols terpaksa travel jauh dan

 dengan keadaan jalan raya Malaysia yang tak

 berapa nak rata ni kan. At least bila terpaksa 

terhentak-hentak tu, Premium Beautiful corset ni

 bantu pegang badan uols.



Miss Lien sendiri sekarang dah tak berani nak travel

 jauh kalau tak pakai premium beautiful corset.

 Setiap kali balik kampung ke Kedah, perjalanan 5

 jam jadi selesa dan terasa singkat je sebab adanya

 Premium Beautiful yang setia sokong tulang 

belakang Miss Lien. Tak sanggup nak rasa sakit after

 drive lama-lama.



Tu pengalaman Miss Lien sendiri. Sekarang Miss lien

 nak share pengalaman mereka yang memang

 mengakui Premium Beautiful corset membantu

 legakan sakit belakang. Kebanyakan mereka yang 

sakit belakang ni semuanya kurus-kurus belaka.

 Ikutkan memang tak perlu pakai Premium Beautiful

 corset tapi tu lah… nak bagitahu uols yang premium

 beautiful ni memang bukan untuk kuruskan badan

 jer. Bahkan juga untuk kurangkan masalah sakit

 belakang. Jom tengok testimoni nih..



Testimoni 1



Ini Iera, Dia kecil dan kurus jer. Mungkin faktor lahir

 tak cukup bulan dulu kot..hehehe… Terkejut juga

 bila dia cakap nak pakai Premium Beautiful. Katanya

 ada senggugut yang teruk. Sekali sakit pinggang

 pun hilang sekali. Alhamdulillah. Happy dia sekarang

 tanpa belenggu senggugut dan sakit pinggang.



Testimoni 2




Untuk pengetahuan uols, Azwa ni seorang guru di

 pahang. Orangnye memang sangat kecil dan kurus.

 Miss Lien sendiri tak perasan yang tulang

 belakangnya bengkok. Maybe sebab Azwa pakai baju

 longgar. So, tak berapa perasan sangat keadaan 

postur Azwa waktu tu. Alhamdulillah masalah 

Scoliosis dapat dikesan pada peringkat awal. Paling

 best tak perlu makan painkiller dah!



Testimoni 3

Ni satu lagi fresh testimoni, orang yang sama tapi

 bila pakai Premium Beautiful corset ni dah macam

 orang lain pula kan? Sakit belakang lepas

 mengandung memang biasa. Mungkin anak pertama

 uols takkan rasa sakit sangat tapi bila dah masuk

 anak ke-2, ke-3 dan bila baby dalam perut agak

 besar, memang akan sakit belakang. Asbab Pakai 

Premium Beautiful Corset, sakit belakang dah hilang,

 ia merawat peranakan sekali siap pakej hilangkan

 masalah keputihan lepas bersalin, Alhamdulillah.



Ni antara Kata-kata Nisa, Miss Lien ambil dari

 Facebook beliau.

Premium Beautiful Corset memang fenomena!

 Nisa start pakai sebab backpain akibat postur badan

 yang tak betul. Tak sangka pula Premium Beautiful

 korset ni boleh menolong mengurangkan keputihan

 selepasa bersalin. Nisa sarung Premium Beautiful

 lepas bersalin dan shape pun berjaya maintain! Kita

 nak rawat masalah backpain sekali terawat 

peranakan juga. Bestkan? Sekarang tak leh tinggal

 Premium beautiful korset dah.. Mesti kena sarung

 hari-hari. Kalau tak sarung rasa pelik. Perut buncit

 pun dah tak de padahal anak dah 1. Orang kadang

 ingat kita tak kahwin lagi, PB punya pasal lah ni!”



Tahu tak ada juga petanda kalau sakit belakang

 selalu tu. Salah satu tanda peranakan jatuh! ni

 untuk wanita lah. So, elok pakai Premium Beautiful

 Korset untuk naikkan peranakan dan jaga tulang

 belakang sekali. Eh! even orang mengandung 

bulan still boleh pakai PB tau! Untuk reduce sakit

 belakang sebab perubahan bentuk tulang belakang

 ketika mengandung memang buat bakal ibu-ibu tak

 tidur malam! Lenguh sana-sini!



Testimoni 4



Ni lagi 1 testimoni asbab pakai PB bantu kurangkan 

sakit belakang beliau jugak. Syukurnya jika produk

 yang kita jual nih dapat  membantu ramai orang di

 luar sana untuk sihat. Cantik tu nombor 2 as bonus!

 Yang penting sihat dulu! Beliau terpaksa berurut 

setiap kali start sakit-sakit. Alhamdulillah sejak

 pakai Premium Beautiful secara teratur dan 

konsisten,kurang dah sakit belakang.



Testimoni 5


Siapa kata yang melahirkan baby secara

 pembedahan tak boleh pakai premium beautiful

 corset? Boleh jer sebenarnya. In fact lagi bagus

 sebab wanita yang melahirkan secara caeser ni tak

 berpeluang untuk berpantang macam mereka yang

 melahirkan secara normal.




Seronok tengok Lina yang bersalin secara 

pembedahan ni dah tak tanggung sakit belakang

 yang kronik akibat kesan bius.



Testimoni 6




Kurus dan bongkok! Memang kurus tu cantik tapi bila

 bongkok, kurus tu terus jadi tak cantik. Seronok 

tengok bila Siti dah tak lagi menderita sakit belakang

 lepas pakai premium beautiful Korset.




Testimoni 7



Khai pun dalam kategori kurus bongkok jugak.. 

Beliau deritai sakit belakang dan postur badan yang

 bongkok sejak zaman bujang lagi.. Tak cantikkan 

anak masih kecik tapi mak dah macam nenek 

bongkok tiga. Betul tak? Hasil dari konsisten pakai

 PB, beliau berjaya hilangkan sakit belakang dan

 bongkok & sekaligus jadikan PB yang sama sebagai

 set berpantang untuk anak ke-2!



Testimoni 8


Last but not least, Miss Lien nak share testimoni TLC

 Master Trainer iaitu CDM Nur yang merupakan

 penderita sakit belakang akibat SLIPPED DISC.


” Sebelum saya memakai Premium Beautiful Corset,

 saya mengalami masalah period berpanjangan 

selama 6 tahun berturut-turut dan mengalami 

masalah tulang belakang iaitu slipped disc dibahagian 

leher dan pinggang akibat kemalangan jalan raya.

 Disebabkan itu, pergerakan saya sangat terbatas 

seperti robot dan badan saya sentiasa lemah kerana 

kekurangan tenaga. Namun saya agak terkejut 

setelah sebulan memakai Premium Beautiful, saya 

sudah boleh menggerakkan leher saya seperti biasa.

 Memang terbukti premium beautiful Korset ialah 

pakaian dalam wanita yang bukan sahaja 

mengembalikan mahkota seorang wanita tapi juga 1

 rawatan alternatif bagi kita yang mengalami 

masalah kesihatan samada dalaman mahupun

 luaran. Saya sangat berpuas hati dengan Premium

 Beautiful Corset!”



Alhamdulillah memang happy sangat bila tengok 

kawan-kawan makin sihat dan cantik lepas pakai PB 

nih. Semua testimoni Premium Beautiful yang Miss 

Lien share ni datang dari mereka yang memang 

pakai PB setiap hari.



InsyaAllah from time to time Miss Lien akan share

 lebih banyak lagi testimoni PB ni okey! Jika uols 

berminat nak tahu lebih lanjut tentang Premium 

Beautiful Korset dan bagaimana ia berupaya 

membantu legakan masalah sakit belakang & sakit

 pinggang uols, boleh contact Miss Lien atau PB 

expert lain sebab kami jer yang boleh assist uols to 

get best size dan servis yang tip top.



Yelah kita nak pakai PB ni nak support tulang

 belakang kita, mesti mahu pakai saiz yang selesa

 dengan badan kita. Some more PB ni ada lifetime

 waranty. Kalau nak compare dengan corset lain di

 luar sana, nan hado! ntah pape waranty yang

 diorang bagi tu.



By the way, Mis Lien ada Special price & Promosi

 untuk uols yang beli Premium Beautiful Korset ni 

secara Cash or via Credit Card. So, Jangan tunggu

 lama-lama. Sebelum Harga Murah Premium 

Beautiful Korset tamat dan paling worst takut sakit

 belakang yang mulanya lenguh-lenguh biasa jer end

 up jadi serious! Kena cepat cegah sebelum

 terlambat okey!



Whatsapp Miss Lien cepat ke

011 - 10400585 

#PremiumBeautifulSeksyen7ShahAlam
#PremiumBeautifulHargaMurah2017



=================================



SCOLIOSIS VS PREMIUM BEAUTIFUL


Assalamualaikum..

Hari ni Miss Lien nak educate sikit teman - teman pembaca blog tentang SCOLIOSIS.




APA ITU SCOLIOSIS

TEPAT ! Memang tulang belakang kita bengkokkan ? 
Ye memang betul. Tapi yang ini bengkok sama ada ke kanan atau ke kiri dalam bentuk C ataupun S.

Rata - rata yang kene Scoliosis adalah remaja perempuan dari umur 7 tahun ke atas. Kes Scoliosis ni majoritinya adalah Idiopathic ( tak tahu sebab ) dan kebiasaannya perempuan yang selalu dapat Scoliosis ni.

GIRLS PLEASE ALERT !!!







Apa - apa pun Scoliosis ni bukanlah sejenis penyakit.


TANDA - TANDA SCOLIOSIS


1. Jarak antara tangan dengan trunk tak sama.

2. Kepala tak centre dengan badan.

3. Bahu tinggi sebelah

4. Badan sebelah belakang macam ada bonggol sikit.

5. Tulang belakang yang membengkok nampak dengan jelas.

6. Pinggang tinggi sebelah

7. Bentuk badan nampak tidak normal.



PUNCA - PUNCA TERJADINYA SCOLIOSIS

1. Tidak diketahui ( Idiopathic )

2. Masalah dengan saraf otot ( neuromuscular )

3. Ketumbuhan ( tumour )

4. Infection ( tuberculosis )

5. Keturunan

6. Cerebral palsy

7. Jatuh kemalangan ( traumatic )

8. Hormon tidak stabil

9. Gangguan proses bahan kimia

10. Faktor mekanikal



KENAPA PERLU RISAU




Semakin hari , tulang akan membengkok.. Bila tulang belakang membengkok melebihi 50 darjah, akan menyebabkan tulang rusuk anda berubah bentuk dan menghimpit paru - paru. Itu akan menyebabkan anda sukar untuk bernafas dan kemungkinan juga akan menyebabkan masalha dengan jantung anda serta berasa lenguh - lenguh di bahagian belakang badan.

Jadi jika rasa tanda - tanda tu ada, cepat - cepat pergi buat pemeriksaan ok.





TREATMENT

Bagi yang kena  Scoliosis ni, perlukan pemakaian Spine Bracing Section yang sangat sakit kerana bracing tu keras dan akan menyebabkan rasa lenguh sebab dok tegak jer cam robot. Ini kerana untuk mengelakkan dari di bedah serta dimasukkan besi pada tulang belakang.



( Scaryyyy tak.. )





( Ini la rupa pemakaian Spine Bracing Section tu )






( Antara rupa Spine Bracing Section )




Selain daripada itu kos untuk satu bracing ini menelan belanja yang agak besar juga. Ia mungkin tidak membebankan kepada keluarga yang berada tetapi bagi golongan sederhana harus berfikir beribu kali.




Dengan hanya menukar pakaian dalam tanpa perlu berbelanja besar untuk menempah alat penyokong tulang belakang lagi, ianya dapat membantu pesakit scoliosis untuk meneruskan hidup seperti orang biasa.


‘MACAM MANA PREMIUM BEAUTIFUL CORSET DAPAT MEMBANTU MEYOKONG TULANG BELAKANG PESAKIT SCOLIOSIS?’


Premium Beautiful Corset ini telah mendapat pengiktirafan oleh Persatuan Pakar Tulang Belakang dari Amerika, Canada dan Cuebec yang mana memang terbukti keberkesanannya dalam merawat dan memperbaiki postur badan si pemakai.



Premium Beautiful Corset ni terbahagi kepada 3 bahagian yang penting,

1. Long Bra (LB),
2. Waist Nipper (WN)
3. Long Girdle (LG)

Setiap bahagian mempunyai kepentingan yang tersendiri, kalau perempuan wajib pakai 3 set ni sekurang-kurangnya 8 jam sehari untuk mendapat kesan yang optimum, kalau lelaki pula boleh memakai waist nipper.

Part yang paling penting untuk pesakit scoliosis adalah waist nipper, sebab apa?



1. Mempunyai 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.

2. Reka bentuk ergonomi yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.

3. Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.

4. Reka bentuknya yang fleksible dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang.

5. Terdapat 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
Ramai penderita scoliosis yang telah memilih Premium Beautiful Corset untuk tampil lebih sihat dan tidak meyakitkan.




Kesimpulannya, sekiranya anda mempunyai ahli keluarga atau rakan yang mengalami skoliosis, nasihatkan mereka supaya segera ke hospital untuk pemeriksaan dan rawatan lanjut. Lebih awal ia dikesan, maka lebih besar kemungkinan rawatan pembedahan dapat dielakkan.




TESTIMONI



Testimoni fresh dari oven di mana penggunanya adalah di kalangan team kami iaitu Top leaders Circle. Pada asalnya cuma untuk hilangkan sakit belakang. Rupanya sakit belakang yang beliau rasa tu adalah sebab beliau ada Scoliosis. Langsung tak sedar!!!




Alhamdulillah sedar awal di mana masih diperingkat permulaan. Disamping proses fisioterapi, beliau mengamalkan pemakaian Premium Beautiful Corset secara Konsisten. InsyaAllah dapat betulkan semula tulang belakang yang bengkok disamping menyokongnya.


Dapatkan Premium Beautiful Corset
 anda sekarang. 


Hubungi Miss Lien untuk ukuran yang
 tepat dan juga cara pakai yang betul.

Let me measure you ! 



Your Premium Beautiful Expert Malaysia

Miss Lien
011-10400585
#PremiumBeautifulShahAlam



#PremiumBeautifulMurah
#PremiumBeautifulPromo
#PremiumBeautifulInternational
#RawatanSlipDisc
#RawatanSkoliosis
#RawatanAlternatif
#PremiumBeautifulseluruhmalaysia
#PBExpert
#PremiumBeautifulExpertShahAlamKlang
#PBlelongShahAlam
#PBMurahCyberjaya
#PremiumBeautifulMurahKualaLumpur
#PremiumBeautifulCorsetPutrajaya
#HargaPromosiPremiumBeautifulShahAlam
#PremiumBeautifulMalaysia



www.mazlinshohimi.blogspot.com




Untuk Keterangan Lanjut Hubungi Hotline/ Whatsapp 011-1040 0585

No comments:

Post a Comment

Min Cha Tea Tarik Bagus Untuk Yang Nak Kurus

Min Cha Tea Tarik Bagus Untuk Yang Nak Kurus Teh pra campur dengan garam buluh. Fazura kata "Saya tak boleh tinggalkan Min...

 
Copyright © 2017 Mazlin Shomimi. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.